Gutiera Prodan, de la jurnalism și arealul picturii la Scriitor. De ziua sa de naștere a lansat cartea de poeme “Sunt mereu în căutarea luminii”

Jurnalista Gutiera Prodan și-a sărbătorit în 12 noiembrie, ziua de naștere, nici mai mult, nici mai puțin de 57 de ani de cunoaștere și descoperire. Cu această ocazie, viața i-a oferit o altă surpriză, iar de la jurnalism, Ambasador al păcii și maestru în artă, devine scriitor, oficializându-și debutul, prin lansarea de poeme intitulată “Sunt mereu în căutarea luminii” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Anul 2022 i-a adus la pachet o zi de naștere alături de prieteni, scriitori, artiști, oficialitați și nume notorii, care i-au fost alături într-un cadru deosebit, evenimentul fiind transmis Live pe pagina Tezaur Media TV, iar finalul a fost culminat de urări de bine din partea celor prezenți, buchete de melodii alese, dar și de o tombolă dedicată evenimentelor de caritate, în care se regăseau și câteva tablouri oferite de protagonista Gutiera Prodan.

Jurnalista a declarat despre lansare că aceasta este: ”O carte plămădită din gânduri, emoții, sentimente. În ziua mea de naștere vreau să împart cu oamenii dragi bucuria clipelor și magia sublimului. Trăiesc după propriile reguli râd în gând, plâng în imaginație, visez în tăcere, sunt doar mesagerul unei lumi unde nu există secrete, doar mii de curbe ce armonizează cu Universul, nu caut să grăbesc mersul vieții şi nu-mi fac iluzii în privința viitorului, am înțeles că rolul tuturor viselor e de a fi trăite, nu-mi plac glumele de două parale şi… nu-mi trădez destinul, cred doar în momentul prezent, aș vrea să mă iau cu sine în viitor, mă irită când ne ascundem în spatele noțiunilor de bine și rău, zi de zi ne ciocnim de propria neputință, cerșim încă o șansă la fericire deși ne înrobește imaginea de la televizor uităm de miracolul cotidianului simplu, ne amăgim cu vorbe renunțând la propriile clipe trăite ciudat e că amăgindu-ne pe sine credem sincer că-l putem păcăli și pe Dumnezeu… Oare?”

Gutiera Prodan este unul dintre cei mai longevivi oameni de televiziunii de la noi.

Încă din fragedă tinerețe a fost pasionată de lumea mass-mediei și a platoului de filmare. Face parte din culisele televiziunii de peste 35 de ani, în care a fost producător al emisiunii de matinal, una dintre cele mai longevive. A fost și prezentator TV, prezentator de Radio, iar viața i-a deschis o altă ușă, învrednicind-o de titlul de maestru în artă. Deși pasiunea pentru pictură a fost un subiect tabu până la maturizare. Această calitate artistică, a fost descoperită în urma unei expediții în India, iar de atunci, Gutiera Prodan nu se desparte de această latură a iubirii în nuanțate de pastel, a speranței, și a stărilor lăuntrice sufletești.

În prezent, jurnalista este Producător General la Tezaur Media TV, oferinu-și aportul pentru promovarea tradițiilor și valorilor moștenite, dar și prezentator al emisiunii “Duelul Nervilor”, difuzată la Tezaur Media TV.

Sursă foto: Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Autor: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *