VOCEA DE AUR A ANILOR 90′, ANASTASIA LAZARIUC, A ÎMPLINIT ASTĂZI 70 DE ANI!

Luna iulie e plină de omagiați. Astăzi, cunoscuta interpretă de muzică ușoară, Anastasia Lazariuc, Artistă a Poporului și Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău, împlinește 70 de ani!

Artista s-a născut în satul Băcioi, raionul Ialoveni.  În 1980 a absolvit Școala de muzică ”Ștefan Neaga” și în 1985 – Institutul de Arte ”Gavriil Musicescu” din Chișinău.

Încă de la primele sale apariții pe scenă, a demonstrat tuturor că frumuseţea nu are vârstă şi a cântat mereu „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa!”. Totuși, s-a lansat pe scena profesionistă cu cântecul „Seară albastră”, semnat de compozitorul Ion Aldea Teodorovici.

De-a lungul anilor a colaborat cu diverși textieri și compozitori de la noi, inclusiv cu maestrul Eugen Doga, cu frații Petre Teodorovici și Ion Aldea Teodorovici, Ion Enache, Constantin Rusnac, Anatol Dumitraș, Anatol Chiriac, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi etc. A cântat în duet cu Alexandru Lozanciuc, cu Iurie Sadovnic, cu Ștefan Petrache și alții

Din anul 1992, Anastasia s-a stabilit la București, unde a avut o frumoasă colaborare cu compozitorul și interpretul Mihai Constantinescu.

La mulți ani, distinsă doamnă! Viața, asemeni muzicii sublime, să vă bucure, să vă inspire și să vă ofere tot spectrul de emoții pozitive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *