Forumul “Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” – Țara candidată la UE

În perioada 17-20 noiembrie 2022 la Arad, România, s-a desfășurat Forumul “Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” – Țara candidată la UE.

Colega noastră, jurnalista, Luminița Cucu, a participat la Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE”, eveniment organizat și realizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului, Consiliul Județean și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, fiind impresionată și adresându-le sincere mulțumiri și urări de bine: menționându-i în special pe: dna Ramona Lile rector al UAV; dl Cionca Iustin președintele Consiliului Județean Arad; dl Bulbuc Ionel vicepreședintele CJA; dl Cheșa Ilie viceprimarul mun. Arad; dl IurieCalestru președinte IDEP, dl MărgineanuGabriel președintele Asociației BIOTICA, dar și tuturor celor care au avut un aport în buna desfășurare a forumului.

În cadrul evenimentului au fost circa 70 de participanți din Republica Moldova, reprezentanți ai diferitor instuții precum cele de sănătate publică, de învățământ, președinți de raioane, primari, dar și reprezentanți ai instituțiilor mass-media, care timp de trei zile au avut și posibilitatea de a se întâlni cu omologii săi de la Arad, pentru preluarea bunelor practici în vederea accesării fondurilor europene.

Totodată, datorită gazdelor de la Arad, participanții din Republica Moldova au avut frumoasa posibilitate de a descoperi și admira obiectivele turistice a celui care a fost numit de către Nicolae Iorga “Mica Vienă”, municipiul Arad. Mulțumim pentru noi perspective Arad! Universitatea “Aurel Vlaicu”, Primăria Municipiului Arad, IDEP Moldova!

Autor: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *