Ricu Vodă, artistul celebrului șlagăr “Aleargă caii”, împlinește 61 de ani (video)

Celebrul artist Ricu Vodă, împlinește vârsta de 61 de ani. Acesta, s-a născut la data de 26 octombrie, anul 1961.

Face parte dntr-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă a fost un cunoscut poet, scenarist, regizor de filme, iar mama, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. A studiat muzica din copilarie, exersând neîncetat la vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga”. 

Ricu Vodă, alături de părinți.

Cariera de artist şi-a început-o în cadrul Ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi – Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 a activat în diverse formaţii – „Contemporanul”, “Noroc” „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare – în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

La doar 28 de ani a devenit pe neașteptate popular cu piesele „Inima”, Primăvara”, „N-am cu nimenea nimic”, „Aleargă caii”, „August”. 

În prezent, maestrul Ricu Vodă lucrează la piese mai vechi şi mai noi,  intenționează să lanseze videoclipul la piesa „Bătrânul castan”. Muzica îi aparţine, iar versurile sunt ale lui Gheorghe Vodă.” – conform moldovenii.md

La mulți ani, maestre! Să aveți longevitate și continuitate! Cu respect și prețuire, Tezaur TV.

Autor: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *