Pe 30 octombrie, la Florești, se năștea Ana Barbu, artista ar fi împlinit 63 de ani! “Florile de liliac” se cântă și ascultă și astăzi

Artist al poporului din anul 2011, Ana Barbu, regretata artistă basarabeancă și etalonul florilor de liliac, ar fi împlinit la 30 octombrie, vârsta de 63 de ani. Născută în raionul Florești, satul Temeleuți, a fost o cântăreață de muzică populară, estradă și romanțe.

Ana Barbu este mama cântăreței Natalia Barbu, care în 2007 a reprezentat Republica Moldova la Eurovision.

În 1993, Ana Barbu, se mută cu traiul la Chișinău, unde a apărut pentru prima dată pe scena profesionistă și a fost angajată în Orchestra de muzică populară „Fluieraș”, sub conducerea lui Serghei Lunchevici, iar mai târziu a trecut în Ansamblul „Mugurel”, ca apoi să fie solistă a Orchestrei de Muzică Populară a Ministerului Afacerilor Interne, primind și gradul de căpitan în poliție.

A concertat activ în Republica Moldova, Canada și alte țări. A primit titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova.

S-a stins din viață în dimineața zilei de 18 mai 2015, la vârsta de 55 de ani, în urma unei scleroze amiotrofice. La moartea sa, corpul neînsuflețit al său a fost depus la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, apoi la Palatul Național “Nicolae Sulac”, după care interpreta a fost înmormântată la cimitirul din Stăuceni așa cum și-a dorit.

La 30 octombrie, Natalia Barbu, i-a dedicat mamei sale, melodia sa “Elegie” și gândurile pline de intensitate: “Astazi e ziua mamei mele, artistei noastre iubite Ana Barbu! Ai fi împlinit 63 de ani scumpa mea mămică. Ne-am fi bucurat împreună de noi, de familia noastră și de iubirea ta. Știu că ești în Lumina și ești bine în Brațele Divine, dar dorul de tine tot este, și acum când am și o fetiță dorul e și mai mare. Te iubesc draga mea mămică și trăiești în sufletul meu pe veci!” – a menționat artista.

Ana Barbu va trăi veșnic în florile de liliac.

Sursă: wikipedia.org

Autor: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *