Omagiații zilei! La mulți ani Veaceslav Ștefăneț și Laurențiu Popescu! (TEZAUR TV)

S-au născut ambii la data de 8 mai! Doi dintre artiștii talentați ai show-bizului sunt omagiați, Veaceslav Ștefăneț și Laurențiu Popescu.

Veaceslav face parte din dinastia Ștefăneț, cunoscut ca parte a Orchestrei FlUIERAȘ, unde s-a afirmat alături de cei doi frați Edgard și Marcel Ștefăneț. În prezent conducător artistic a Orchestrei MOLDOVLASKA, alături de Dorin Buldumea. Instrumentistul împlinște vârsta de treizeci și șapte de ani.

Cântă de la vârsta de treisprezece ani, iar pasiunea pentru vioară o descoperă cu un an mai târziu. În 2016 și-a scos și-a scos primul album de muzică populară instrumentală ,,Destin de Folclor”, ce cuprinde zece piese. 

Veaceslav este alături de jumătatea inimii sale, Victoria, artisă și ea, de la vârsta de 16 ani. S-au cunoscut chiar din prima zi de studii, unde erau colegi. Mai tărziu, rodul dragostei lor, le-a adus în casa trei copilași.

Victoria, îl suprinde în fiecare an cu videouri aniversare, emoționante, demonstrând că flacăra dintre cei doi este tot mai puternică.

https://www.facebook.com/100000713030692/videos/9192119660859923/

Laurențiu Popescu, omagiat și el în această zi, împlinește vârsta de cincizeci și trei de ani, și s-a remarcat de-a lungul carierei prin muzica ușoară și piesele : ,,Trăiește clipa”, ,,Dor de casă”, ,,Prieteni dragi”, ,,Bate toba”, ,,Florile de ploaie”,,,Cântă inima mea” ș.a

Laurențiu s-a nascut în satul Verejeni, r. Telenesti și a absolvit Colegiul de muzică „ Stefan Neaga”, clasa de cobză, urmând Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Artistul, a activat în diferite orchestre de muzică populară, cântând la cobză și chitară. A colaborat cu interpretul de muzică ușoară Vitalie Dani, iar în anul 2000 a format trupa „SAVANA”, împreună cu Diana Pleș și Tatiana Malaia. A susținut numeroase concerte în R. Moldova și România.

In 2003 a participat la concursul internațional „Două inimi gemene”, la secțiunea compoziție, ocupând locul I cu melodia „Mi-e dor de voi părinți”, text – Viorica Nagacevschi. La finele aceluiași an a lansat primul album – „Numai cu tine”.

În plan personal, este fericit alături de familia sa, și are un fecior, care îi calcă pe urme – Cătălin, alături de care a ieșit în scenă, în duet de mai multe ori.

Transmitem ambiilor omagiați “La mulți ani, rodnici, senini și ispirați!

Text: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *