30 de ani de Guguță! Teatrul municipal de păpuși Guguță a împlinit trei decenii de la fondare

Teatrul municipal de păpuși Guguță a împlinit trei decenii de la fondare! La data de 27 noiembrie, a avut loc proiectul “Și eu sunt Guguță”, desfășurat alături de sute de copii fascinați de îndrăgitului protagonist din cărțile lui Spiridon Vangheli, eroul Guguță.

“Teatrul este o sursă de divertisment și inspirație, are puterea de a uni diverse culturi și popare din lumea întreaga. Dar TEATRUL este mai mult decât atât, pentru că poate educa și informe muulte generații. Tot teatrul ne poate face sa zâmbim și să plângem. Este o muncă de echipă cu actori minunați și oameni muncitori în spatele scenei care nu sunt vizibile. Dar ei toți au datoria de a purta mai departe tradiția și de a educa și lumina publicul, fără de care noi nu am fi existat…Cu multă stimă și respect noi spectatorii vă urăm un sincer și călduros. La mulți ani!!!” – au vociferat spectatorii.

Pe rețelele de socializare, au curs mesajele de “La mulți ani” pentru Teatrul Guguță, prin prisma acestuia, adresate celui mai îndrăgit personaj, dar și celui care a pus bazele edificiului, fondatorului de Teatru, regretatului actor, dar și director artistic, Victor Stefaniuc. “Treizeci de ani în urmă ți-a venit în cap o idee năstrușnică – crearea unui teatru de păpuși purtând numele celui mai mărinimos personaj – Guguță. Știi, nu mă miră faptul că ai reușit și l-ai modelat așa cum ai vrut cu ideea de a promova dramaturgia națională. Nu mă miră faptul că ai ales acest unic personaj creat de Spiridon Vangheli – cunoscânduți copilăria cu ciobănitul văcuțelor pe lanurile Chișinăului, cu împărțirea bucății de pâine între ai tăi 7 frați și surori …Ceea ce mă miră este faptul că ai educat o armată de guguțari care până în ziua de azi păstrează pasiunea de Păpușii și Marionete. Sunt agreabil geloasă pe ei. Au avut norocul să “treacă prin mâinile tale”. Învățămintele mele au fost mai mult zbuciumate. Ale lor clare, pline de înțelepciune și dragoste față de profesie. Astăzi Teatrul se poartă bine, continuă jocul și învierea obiectelor. Copii, regizori, scriitori… Eu pe cât se poate fidelă copilăriei și visului – așa m-ai învățat, nu? Tată, sunt atât de mândră să-ți fiu fiica ta! Ne lipsești enorm de mult.” – a comunicat fiica actorului Victor Stefaniuc, pe rețelele de socializare.

Mai multe detalii despre evenimentul celor 30 de ani de Teatrul Guguță, vom putea afla, de la ora 17:30 în cadrul emisiunii Noi și Lumea, de la Tezaur TV, alături de invitata GABRIELA LUNGU, director, Teatrul municipal de păpuşi “Guguţă”.

Autor: Ascherov Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *